Testamente

4.950 kr

Testamente – Tag stilling

Livets afslutning er et emne, der kan være svært at forholde sig til, og derfor undlader mange at tage stilling. Men hvordan skal en eventuel arv fordeles mellem dine efterladte? Hvis du ikke opretter et testamente, så bestemmer Arveloven – og det er ikke nødvendigvis en fordel. Der er altså gode grunde til at skrive testamente, og det er lettere, når man har det rette grundlag for at tage stilling; det giver vi dig her, og vi hjælper også gerne med det formelle.

Prisen for et testamente er 4.950 kr. inkl. moms, og vi hjælper dig gennem processen fra A-Z.

Reglerne uden testamente

Hvis du eller din partner ikke har skrevet testamente, så vil en eventuel arv blive fordelt efter Arvelovens regler, der overordnet lyder således:

– Hvis du ikke er gift og ikke har børn, så arver dine forældre. Dernæst arver dine søskende og herefter arver dine søskendes børn.

– Hvis du ikke er gift og har børn, så arver dine børn.

– Hvis du er gift og har børn, så arver din ægtefælle og dine børn efter en fast fordelingsnøgle. Din ægtefælle kan sidde i uskiftet bo med fælles børn, mens børn fra tidligere forhold kan kræve deres arv udbetalt straks.

Ved at udarbejde et testamente bestemmer du, hvordan arven skal fordeles, og på den måde kan du sikre, at din partner kan blive boende i jeres fælles hjem – uanset om I er gift eller har børn.

Hvem kan have fordel af et testamente

Et testamente er i virkeligheden aktuelt for alle – uanset om du er enlig, samlevende eller gift. Det giver dig fuld kontrol over dine værdier, ligesom du skåner dine efterladte for at tage stilling. Men der er særligt to situationer, hvor det giver ekstra god mening at udarbejde et testamente:

– Hvis du er gift, og I har fælles børn:
Selvom alle børn i jeres ægteskab er fælles børn, så kan det alligevel være en god idé at skrive testamente. Først og fremmest kan du selv bestemme fordelingsnøglen mellem din ægtefælle og dine børn, og på den måde sikre dig, at din ægtefælle kan blive boende i huset. Samtidig kan du lave børnetestamente og desuden gøre børnenes arv til særeje, så de ikke skal dele med en fremtidig partner.

– Hvis du er gift og har særbørn:
Har du og din ægtefælle både har fælles børn og særbørn – eller udelukkende særbørn – så er der stor værdi i et testamente. Når du selv har taget stilling til fordelingen af arven mellem din ægtefælle, jeres fælles børn, dine særbørn og dine ægtefælles særbørn, så forhindrer du eventuelle misforståelser efter din død.

Hvad koster testamente?

Hos Advokat JAAS er prisen for udarbejdelse af testamente 4.000 kr. inkl. moms. I prisen er indeholdt sparring og rådgivning, udformning af det konkrete dokument samt anbefaling af notartestamente, så Centralregistret for Testamenter modtager en kopi. På den måde vil skifteretten være bekendt med testamentet, hvis uheldet skulle opstå, uden at du har fortalt andre, at det eksisterer.

Har du spørgsmål, så er du naturligvis velkommen til at ringe eller skrive, så vi kan få en uforpligtende snak om dine ønsker.

Vil du kontaktes?

Mellem og


Privatlivspolitik