Skøde & Skilsmisseskøde

Skødeskrivning samt tinglysning af skøde

Skøde – Få advokathjælp til udarbejdelse & tinglysning

Har du fundet din drømmebolig og underskrevet købsaftalen, så er det nu, der skal skrives og tinglyses skøde. Det kan også være, at dit nuværende skøde skal ændres på grund af en skilsmisse eller at din samlever skal med på skødet. Uanset årsagen er det vigtigt, at alle oplysninger er korrekte og fyldestgørende, ligesom der er formelle krav, der skal overholdes.

Advokat JAAS har mange års erfaring med tinglysning af skøde, og vi sikrer dig, at alle krav overholdes.

Der er forskellige situationer, der kræver nyt skøde, fx:

✓ Hvis du har købt ny bolig.

✓ Hvis dit skøde skal ændres på grund af skilsmisse.

✓ Hvis du vil overdrage en bolig til dit barn.

✓ Hvis din samlever skal med på skødet.

✓ Prisen for udarbejdelse og tinglysning af skøde ligger fra 2.250 kr. – 2.950 kr. ekskl. fast tinglysningsafgift til staten på 1.660 samt et tillæg på 0,6% af købesummen.

Skøde i forbindelse med bolighandel

Et skøde er det formelle dokument, der dokumenterer din ejendomsret over den købte bolig. Når skødet opfylder de særlige krav, der stilles i Tinglysningsloven, tinglyses det, og herefter er du beskyttet mod sælgers eventuelle kreditorer, der ikke kan foretage udlæg i ejendommen. Desuden sikrer tinglysningen, at sælger ikke kan foretage et såkaldt dobbeltsalg og sælge sin ejendom igen.

Lovmæssigt stilles der ingen krav til hvem, der udarbejder skødet – om det er køber eller sælger – men som køber er det en fordel, da du på den måde har kontrol over frigivelsen af købesummen til sælger, ligesom du har hånd i hanke med de forskellige detaljer.

Du kan som udgangspunkt selv udfærdige dit skøde, men det kræver, at du kender de juridiske detaljer og udtryk – alternativt risikerer du graverende fejl og i sidste ende, at skødet ikke bliver godkendt. Og det kan koste ekstra penge.

Skilsmisseskøde

Er du og din partner gået fra hinanden i forbindelse med skilsmisse, separation eller samlivsophør, og skal den ene part overtage huset eller lejligheden? Så er det nødvendigt med et skilsmisseskøde.

Som boligrådgiver i mange forskellige sager har vi også erfaring med udarbejdelse af skilsmisseskøder, og vi hjælper dig gennem hele processen; fra korrespondance med banken til indhentelse af underskrifter og udarbejdelse af skødet.

Hvis I har fået en skilsmisse- eller separationsbevilling, kan I nøjes med at betale den faste tinglysningsafgift til staten på 1.660 kr. – alternativt skal I yderligere betale 0,6% af købesummen.

Effektiv tinglysning med NemID

Siden 2009 er tinglysning af rettigheder over ejendom foregået digitalt. Det betyder, at vi kan tinglyse dit skøde hurtigt og effektivt, så du får den officielle rettighed over den købte ejendom i løbet af 1-2 hverdage.

Vi sørger for at det hele spiller, og som med alle vores andre ydelser skal du naturligvis ikke betale, hvis handlen ikke gennemføres.

Få tryghed med en boligadvokat

Advokat JAAS er certificeret boligadvokat gennem Danske BOLIGadvokater, og det betyder, at vi har mange års erfaring med bolighandel samt udarbejdelse og tinglysning af skøde. Du får en hurtig, professionel og billig sagsbehandling, og vi giver dig juridisk overblik under hele processen.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak – vi vil gerne hjælpe dig videre med dit skøde.

Vil du kontaktes?

Mellem og


Privatlivspolitik