Forældrekøb

Forældrekøb – få advokathjælp gennem hele processen

At hjælpe sit barn med en bolig, er en fornøjelse, der er helt ubeskrivelig. Men der er nogle forhold, du skal være opmærksom på, og her kan du med fordel gøre brug af en boligadvokat, så du ikke kommer i klemme.

Vi har sammensat en række boligpakker, der omfatter al nødvendig rådgivning og dokumentation til en fast pris: 4.950 kr. for andelsbolig og 7.250 kr. for hus, ejerlejlighed, sommerhus eller projektbolig.

Hvad er et forældrekøb?

Forældrekøb er betegnelsen for en bolighandel, hvor en forælder køber en bolig med det formål at leje den ud til sit barn. I de store byer, hvor manglen på billige lejeboliger er stor, er det en udbredt form for handel – men det kan sagtens være en fordel i mange andre sammenhænge.

Som med alle andre ting er der både fordele og ulemper ved forældrekøb.

Ulemper ved forældrekøb:

✓ Du skal udarbejde årsregnskab for din udlejningsvirksomhed.

✓ En eventuel værdistigning er skattepligtig ved salg.

✓ Du risikerer at tabe penge på din investering, hvis boligpriserne falder.

Fordele ved forældrekøb:

✓ Dit barn får tag over hovedet og mulighed for en attraktiv husleje.

✓ Dit barn kan søge om boligsikring, da det er dig, der ejer boligen.

✓ Investeringen kan give overskud på den lange bane.

Køb af bolig

Et forældrekøb er en bolighandel som alle andre bolighandler, og her er det en fordel med en erfaren boligadvokat, der kan give juridisk rådgivning. Advokat JAAS er certificeret boligadvokat gennem Danske BOLIGadvokater, og vi arbejder uafhængigt af eksterne spillere som banken, forsikringsselskaber, mægler, sælger og lignende – vi har udelukkende dine interesser i fokus.

Underskriver du en købsaftale, inden du har kontaktet din boligadvokat, så sørg for at få indskrevet et advokatforbehold i aftalen. På den måde kan du få en advokat med på sidelinjen, inden købet gennemføres, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Vi tilbyder følgende service til fast lav pris:

✓ Gennemgang af købsaftale og samtlige dokumenter sammen med dig.

✓ Udarbejdelse af eventuelle forbehold og advokatskrivelse.

✓ Håndtering af korrespondance til mægler/sælger samt bank.

✓ Udarbejdelse og anmeldelse af skøde til tinglysning.

✓ Udarbejdelse af refusionsopgørelse.

✓ Yderligere hjælper vi gerne med den juridiske del af lejekontrakten, ligesom vi kan rådgive og informere om de forskellige beskatningsmuligheder.

Husleje ved forældrekøb

Selvom det er din bolig og dit barn, der bor i den, så bestemmer du ikke selv, hvad huslejen skal være – den er nemlig omfattet af Lejeloven. Huslejen skal være prissvarende med andre boliger i området, altså markedslejen, og den kan være svært at vurdere. Samtidig skal du udarbejde en lejekontrakt, der beskriver vilkårene for lejeforholdet, så alle formalia er på plads i henhold til Skat og Huslejenævnet.

Hos Advokat JAAS har vi mange års erfaring med bolighandel og forældrekøb, og vi rådgiver gerne i forbindelse med fastsættelsen af husleje, ligesom vi kan hjælpe med udarbejdelse af lejekontrakt.

Når boligen skal sælges igen

Når dit barn ikke længere har brug for boligen, skal den sælges som alle andre boliger – men du skal være opmærksom på, at du bliver beskattet af fortjenesten. Hvor meget du beskattes, afhænger af den valgte beskatningsform i forbindelse med udlejningen.

Vil du undgå beskatningen, så har du to muligheder:

Du kan selv flytte ind i boligen og efterfølgende sælge den.

Du kan sælge boligen til dit barn, der efterfølgende flytter ind som ejer og herefter kan sælge uden at blive beskattet. Vælger du denne løsning, har du lov til at sælge boligen 15% billigere end den offentlige ejendomsvurdering.

Vil du kontaktes?

Mellem og


Privatlivspolitik