Holdingselskab

Start et holdingselskab)

Der kan være mange grunde til at anvende et holdingselskab i sin virksomhedsdrift. Et holdingselskab er ikke som sådan en selvstændig virksomhed, men et selskab der ejer kapitalandele i andre virksomheder (datterselskaber eller driftsenheder). Typisk vil det være anpartsselskaber eller A/S’er.

Et holdingselskab kan sagtens drive selvstændigt salg og fungere som en virksomhed, men er typisk en passiv, praktisk overbygning anvendt af eksempelvis skatteårsager. Holdingenheder betegnes ofte som “pengetanke” i pressen, men er 100% lovlige at anvende og gavnlige for flere slags koncerner at anvende rent juridisk.

FORDELE VED ET HOLDINGSELSKAB

Attraktiv skat.

Salg af en driftsvirksomhed i koncernen kan udløse skattefri kapitaloverførsel til holdingselskabet, ligesom overskuddet i driftsselskabet som oftest vil kunne overgå skattefrit til “pengetanken”.

Juridisk beskyttelse.

Hvis driftsselskabet går konkurs, vil den udloddede kapital i holdingselskabet blive stående. Kreditorerne kan ikke gøre et krav gældende imod holdingselskabet.

Praktisk løsning.

Ud over ovennævnte fakta er det nemt og praktisk at få oprettet et holdingselskab, før et firma startes op. Salg af kapitalandele til holdingselskabet vil senere udløse skatteregninger, hvorfor det er billigst at have konstruktionen på plads fra start.

Førnævnte problemstilling kan dog fikses igennem en skattefri kapitalombytning. Kontakt os for nærmere info eller hvis du er i tvivl om selskabsformer før eller under opstart af virksomhed.

DRIFTS- OG HOLDINGSELSKAB
1.999,- eks. moms
Registreringsafgift til Erhvervsstyrelsen 1.340,-

Vil du kontaktes?

Mellem og


Privatlivspolitik